Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Wędkarskie smakołyki i przepisy.
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Tatar z Troci

O:Wędkarskie Smakołyki i Przepisy 12 lata 1 miesiąc temu #5231

  • krzysztof samborski
  • krzysztof samborski Avatar
Witam,
a jak zrobić tatara z troci?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Wędkarskie Smakołyki i Przepisy 12 lata 1 miesiąc temu #5240

  • Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Jest wiele przepisów na tatar z troci ja osobiście wykonuję w/g poniższego przepisu

Tatar z troci.
Do przygotowania tatara potrzebujemy łososia lub troć.Mając na uwadze walory smakowe i wizualne tatar przygotowujemy jedynie z tzw. „Srebrniaka”. Na przygotowanie średniej porcji tatara potrzebujemy ok. 1 kg świeżego mięsa z troci. Uprzednio należy rybę sprawić, oddzielić mięso od skóry oraz ości czyli wykonać filety a następnie umieścić je w zamrażalniku na 24godz.

Do przygotowania tatara potrzebujemy:

- wcześniej wymienione 1 kg mięsa łososia lub troci
- cebula ok. 4 szt. średnia główka
- 2 ząbki czosnku
- 2 średnie ogórki kiszone
- 0, 5 łyżeczki płynnej przyprawy magi
- sól, pieprz do smaku

wyjmujemy rybę z zamrażarki pozostawiając do czasu odmrożenia a następnie mięso z wcześniej przygotowanych filetów przy pomocy widelca szarpiemy małe kawałeczki (nie należy mięsa mielić w maszynce). Można też mięso pokroić w małą kosteczkę.
Następnie kroimy w drobną kostkę cebulę, ogórki i wyciskamy czosnek. Te wszystkie składniki wraz z magi i przyprawami mieszamy z mięsem. Naczynie okrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 2 -3 godziny. Po tym okresie podajemy naszą potrawę na półmiskach. Przygotowane porcje można przystroić nacią z pietruszki oraz kawałkami cytryny. Przyprawy należy stosować według indywidualnego smaku.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Wędkarskie Smakołyki i Przepisy 12 lata 1 miesiąc temu #5245

  • krzysztof samborski
  • krzysztof samborski Avatar
Dzięki Mirku.pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2024
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates