Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Sprawy naszego towarzystwa

TEMAT: Media - nasze sprawy

O:Media - nasze sprawy 15 lata 4 miesiąc temu #1178

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Mamy taką nadzieję, że sprawy w sądzie nie będą się komplikowały i 1% podatku każdy z nas będzie mógł przekazać ale dopiero za 2010r. W tym roku nie mogliśmy wnioskować o pożytek publiczny z uwagi na wymogi udokumentowanej 2 letniej działalności a raptem od 2008r oficjalnie działamy. Warto tego roku nasz 1% przekazać na TMRR oni załatwili w tym roku te sprawy.

link do strony TMRR http://www.rega.republika.pl/1procent.html
Ostatnio zmieniany: 15 lata 4 miesiąc temu przez Mirosław Kowalczuk.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Media - nasze sprawy 15 lata 4 miesiąc temu #1180

• Mirosław Kowalczuk
Poprawiona pocztówka uwzględniłem ostatnie uwagi jakie wpłynęły do mnie w tej sprawie poza netem. Myślę, że jest to wersja ostateczna. Bardzo proszę Prezesów o szybkie dołączenie tekstu pod pocztówką. Krótko i zwięźle CO ROBIMY.
Jeśli do dnia 21.12.2009r. nie będę miał tekstu to Ewie wyślę tylko tą pocztówkę.

Pozdrawiam

RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA
ORAZ POMYŚLNOŚCI W 2010 ROKU
ŻYCZY
TOWARZYSTWO PRZYJACIÓŁ RZEK
INY I GOWIENICY

Rokrocznie pilnujemy tarlisk i wędrówki tarłowej stad łososi i troci wędrownej, gdy z morza starają się wrócić na naturalne tarliska. Ta ochrona wymaga całodobowych dyżurów dobrze wyposażonych i ubranych ludzi nad rzekami, gdyż sezon zaczyna się późną jesienią, gdy nocą bywa poniżej zera. Efekty naszej pracy można obejrzeć na www.tpriig.pl forum w temacie „Ochrona tarła 2009”. Aby ryby miały lepsze warunki, latem 2009 rozbudowaliśmy ręcznie tarliska przez dołożenie 16 ton żwiru.
Co roku kilkakrotnie sprzątamy brzegi naszych rzek w ramach akcji „Sprzątanie Świata”. W tym roku zebraliśmy ponad 200 120-to litrowych worków.
Bierzemy czynny udział w edukacji społeczeństwa w tematyce ochrony wód i nowoczesnej gospodarki wodami. Mamy za sobą wiele prelekcji o tematyce środowiskowej i konsultacji działań melioracyjnych, tak, by w jak najmniejszym stopniu obniżały bioróżnorodność cieków.
Uczestniczymy we wszystkich akcjach zarybieniowych na naszych wodach, zaś z zebranych środków staramy się odbudować stada lipieni w Inie i Gowienicy, gdzie gatunek ten stoi na krawędzi wyginięcia.
Wszystkie te działania wiążą się z zaangażowaniem czasowym i finansowym, dlatego każda złotówka jest dla nas wsparciem.
Ty także Możesz pomóc!

O:Media - nasze sprawy 15 lata 4 miesiąc temu #1186

• Mirosław Kowalczuk
Powyżej w wątku dodałem nadesłaną przez Artura treść. Tak więc kartka świąteczna gotowa. Może jeszcze macie jakieś propozycje? w poniedziałek kartkę wysyłam dla Ewy.

O:Media - nasze sprawy 15 lata 4 miesiąc temu #1189

• Mirosław Kowalczuk
Nasza kartka po zmianach

O:Media - nasze sprawy 15 lata 3 miesiąc temu #1223

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Na nasze konto wpłynęła kolejna wpłata spowodowana przez widokówkę. Myślę, że wyrażę wolę wszystkich naszych członków dziękując Ewie z pomysł i pomoc w jego realizacji. Dzięki Ewo w imieniu całego naszego Towarzystwa. Jest szansa, ze osobiście też będziemy mogli podziękować podczas zawodów, bowiem być może EKO-UNIA odwiedzi nas w tym czasie. Byłoby miło.
Zapraszamy na grochówkę i wędkarskie gawędy.
Artur

O:Media - nasze sprawy 15 lata 3 miesiąc temu #1233

• Ewa Leś
  • Ewa Leś Avatar
Miło mi i dziękuję w imieniu EKO-UNII za zaproszenie. Cieszę się, że jakieś efekty świątecznej pocztówki są, aczkolwiek zawsze mogłyby być większe - trzeba mieć aspiracje wzwyż ;) Przyda się Wam zaprawa w takiej akcji na przyszły 1% - z tego lepiej pieniądze płyną mimo wszystko.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych połowów w Nowym Roku!

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates