Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #330

Pilotujesz w jakiś sposób tą sprawę?? byliście przesłuchiwani na świadków??.

Tak.
Mirek pojechał jak to zawsze bywa od razu na komendę w celu złożenia wyjaśnień. Ja na 11,oo musiałem być w Stargardzie (policjant przyjął moje wytłumaczenie i stwierdził, że gdy zajdzie potrzeba to mnie wezwą), inaczej miałbym w domu niezły Sajgon. I tak spóźniłem się kwadrans akademicki :) co na szczęście było mi wybaczone. Wiesz jak to jest jak psiapsiółka, psiapsiółce wypożycza męża do naprawy okien i koniecznie chce być słowna.:angry:
Moje dane oczywiście zostały spisane i raczej będę wezwany na przesłuchanie. Dzisiaj, tylko dostarczyłem policji zdjęcia ze zdarzenia, zgrane na płytkę.
„Nie ma granic tego, co można osiągnąć, jeśli się nie dba komu zostanie przypisana zasługa”
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #332

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Podrywkowe połowy to zasługa nielegalnych skupów ryb wokół Zalewu Szczecińskiego. Ostatnio wreszcie, przy naszym udziale, zaczęło ich ubywać, więc można mieć nadzieję, ze wreszcie ryby odetchną. Na dolnej Gowienicy wędkarze z radością przyjęli wiadomość o powrocie normalności. Gość przyłapany przez Mirka i Krzyśka właściwie nie używał "podrywki", bo ta ma ścisle określone wymiary oraz rozmiar oczka. Typ po prostu łowił siatką okoniową, tylko specyficznie obsadzoną. Kłusował na całego.

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 3 miesiąc temu #394

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Przed świętami Bożego Narodzenia portal Wędkomania ogłosił konkurs pt. moja walka z kłusownictwem. Postanowiłem zgłosić naszą pracę za 2008r do konkursu wysyłając zdjęcia z naszych działań w tym temacie. Zdjęcia, które obrazują konkretne działania a było tego troszkę. Wysłałem również zdjęcia z akcji uwieńczonej sukcesem naszego wspaniałego Kolegi Krzysztofa Filochy - chyba nie będziesz miał mi tego za złe Krzysiu;)
Czytam dzisiaj na wędkomani i.... sami zobaczcie
http://wedkomania.pl

Jakieś pamiątkowe gadżety dostaniemy :P
Ostatnio zmieniany: 16 lata 3 miesiąc temu przez Mirosław Kowalczuk.

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 3 miesiąc temu #395

• Radosław Skalski
  • Radosław Skalski Avatar
no no no co tu czytam :D Brawo Brawo^^ dzięki ciężkiej pracy jest mniej kłusoli ale nadal to plaga Wkońcu coś zostało wynagrodzone Gratuluję jeszcze raz...

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 3 miesiąc temu #396

• Bartek
  • Bartek Avatar
Ciekawi mnie czy znajdą się jacyś nieznani "ojcowie" waszego sukcesu ;).

Gratuluje i pozdrawiam.

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 3 miesiąc temu #398

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Bartku.
To także Twój sukces. Jesteś przecież członkiem TPRIIG. Co prawda aura pokrzyżowała nam szyki i za rzetelne pilnowanie rzeki dostaliśmy mróz i słabe brania. Ale idą następne sezony. Rybki z tego tarła wrócą za 4, 5 lat jeszcze liczniej!
Mirkowi gratuluję pomysłu i sukcesu.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates