Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 6 miesiąc temu #1051

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Pamiętajcie aby dokonując wpłat nie zapominać o wpisaniu na jaki cel wpłacacie:
z dopiskiem - sprzęt do ochrony wód

P.S. Igor troszkę daleko masz abyś taszczył łódź - ale dzięki w razie pilnej potrzeby zdzwonimy się wyślij na mojego meila nr tel.

Dzięki Panowie - Pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 6 miesiąc temu #1057

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Wczoraj miałem spotkania z Komendantem Straży Granicznej w Goleniowie oraz Naczelnikiem Wydziału Prewencji Komendy Powiatowej Policji w Stargardzie Szczecińskim, gdzie uzgodniliśmy zasady współpracy tej jesieni. Mamy silne poparcie tych formacji i będziemy robić wspólne patrole. Także ze Strażą Leśną Nadleśnictwa Goleniów odbędziemy kilka patroli. Niezależnie od tego musimy działać także we własnym zakresie, tak jak do tej pory. W przyszłym tygodniu nasi strażnicy otrzymają trochę sprzętu, ubrań i wyposażenia od Federacji Zielonych "GAJA" ze Szczecina. Trochę to trwało, ale lepiej późno, niż wcale.

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 5 miesiąc temu #1059

• Rysiek
  • Rysiek Avatar
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 1
Trochę podesłałem, brak czasu, to choć tak pomogę. Postaram się kilka przelewów w miesiącu. Pozdrawiam Rysiek S

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 5 miesiąc temu #1060

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Każda forma jest dobra Ryśku. Pracy jest co prawda mnóstwo, ale i zasilenie wspomaga działania. Ostatnie kilka dni to czas nieustannych patroli. Grupa stargardzka ma trafienie siatkarzy. Goleniów też jest dzień i noc w terenie. Stepnica znacznie wzmocniona słuzbami SG, SL i Policją na razie bez znacznych sukcesów, za to ze zużytym bloczkiem mandatowym dla nierzetelnych wędkarzy. Zwłaszcza sobota była owocna- 12 mandatów na ponad 2 tysiące złotych. Wjazdy do lasu, brak karty, robal. A jakie ciekawe osoby: prezes pewnego koła, strażnik społeczny, góral autentyczny- na kilka dni przyjechał, a zdążył się na okonie na G wybrać....
Przygotowanie manify trochę mnie blokuje, ale zaraz po zrobimy kilka zasiadek nocnych z SG, bo rejonizacja wróciła do normy i mogą działać wszędzie. Rybki zaczęły kopać, ale jest ich bardzo mało.....mam nadzieję, ze jeszcze kilka dojdzie......
W trakcie wczorajszego spaceru ładne stadko lipków wypatrzyłem na Inie, to pewnie z zarybienia. za kilka lat może byc wesoło...

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 5 miesiąc temu #1075

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Kilka słów informacyjnie dla tych z Was, co kibicują nam w naszych działaniach za z różnych względów nie mogą osobiście pomóc przy ochronie naszych rzek i pocieszyć oka widokiem pięknych troci, które właśnie masowo wchodzą na tarliska. Wybudowane minionego lata sztuczne tarlisko zostało zaakceptowane przez ińskie trocie. Wczoraj naliczyliśmy 30 ryb -pięknych troci. Są jeszcze nerwowe i zawzięcie szukają dogodnych miejsc do odbycia tarła. Powiem szczerze, że jesteśmy mile zaskoczeni ilością, ich wielkością oraz akceptacją naszej pracy. Wykonaliśmy piękne zdjęcia i nakręciliśmy sporo filmów bo takie widoki widzi się tylko przez kilka dni każdej jesieni. Cała grupa naszych strażników pilnuje tarlisk przez całą dobę. Oby tarło naszych troci było owocne i dało wymierne efekty zdwojoną ilością tarlaków i srebrnej troci w przyszłych latach.
Pocieszcie oko Koledzy tymi niezapomnianymi widokami.

Pozdrawiam

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 5 miesiąc temu #1076

Super filmik, my zaraz lecimy na nocke oglądać to live :) Pozdrawiam pilnujących

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates