Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 15 lata 11 miesiąc temu #1847

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Widzę, że nawet metalowy pojemnik który tam stał przydał się komuś ale przyzwyczajenia dowożenia śmieci pozostały. W poniedziałek przekażę informację do OSIR w Goleniowie. Jeśli napotkacie podczas wędkarskich wypraw na terenie Gminy Goleniów dzikie wysypiska śmieci lub inne naruszenia prawa w zakresie ochrony środowiska to proszę o tym fakcie powiadamiać Straż Miejską w Goleniowie tel. alarmowy 986 lub 91 4698292
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 15 lata 11 miesiąc temu #1961

• Michał Juszczak
  • Michał Juszczak Avatar
  • Gold Boarder
  • Salmo trutta
  • Thank you received: 18
  • Oklaski: 9
Bylem dzisiaj na "swojej" rzeczce i zauważyłem to:
Ostatnio zmieniany: 15 lata 11 miesiąc temu przez Michał Juszczak.

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 15 lata 11 miesiąc temu #1962

• Mirosław Kowalczuk
"To" to znaczy co? wodę? śmieci? i co w związku z tym masz zamiar zrobić Michale?

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 15 lata 11 miesiąc temu #1965

• Michał Juszczak
  • Michał Juszczak Avatar
  • Gold Boarder
  • Salmo trutta
Panie Mirku oczywiście że śmieci a na odcinku powiedzmy ok 500 metrów jest takich parę tylko troszkę mniejszych składowisk na powalonych drzewach. Z Panem Krzyśkiem Filochą wybieramy się właśnie aby ją przywrócić do normalnego stanu, tylko jak woda opadnie. Pozdrawiam.

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 15 lata 11 miesiąc temu #1967

• Mirosław Kowalczuk
W zgłoszeniach interwencyjnych starajmy się przedstawiać i konkretnie precyzować naruszenia przepisów. Dlatego napisałem co ma znaczyć określenie przez ciebie użyte "TO" choć osobiście dokładnie wiem o co chodzi w tej sprawie. Na wczorajszym zamkniętym zebraniu zarządu TPRIiG poruszaliśmy tą sprawę. Przedstawiajmy sprawę jasno i czytelnie. Popieram działania i liczę na to ,że Michale w śród swoich kolegów i sympatyków wędkarstwa propagować będziesz właściwe zachowania przeciwdziałające takim skutkom jak w na załączonym zdjęciu. Musimy wpływać na zmianę przyzwyczajeń i mentlności ludzi (złych i niejednokrotnie nie dostrzegalnych) przez mieszkańców wsi i miasteczek położonych prz naszych rzekach i rzeczkach, w tym co robią i skutkach takich działań. Cały ten śmietnik spływa w dół rzeki a jego końcowym wysypiskiem jest nasze morze Bałtyckie.

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 15 lata 11 miesiąc temu #1968

• Michał Juszczak
  • Michał Juszczak Avatar
  • Gold Boarder
  • Salmo trutta
Wiem i przepraszam że wyraziłem się nie jasno w tej sprawie ale miałem dobre chęci jeśli chodzi o pomoc w sprawach oczyszczania ze śmieci rzek w mojej okolicy to szczerzę mówiąc na moich kolegów nie ma na co liczyć bo nie lubią zajmować się tym i jedynym Kolegą z którym zajmuje się to Pan Krzysztof Filocha, także jak to kiedyś powiedział Jacek Mroczkowski jestem takim rodzynkiem:laugh: z Marianowa.:laugh:
Ostatnio zmieniany: 15 lata 11 miesiąc temu przez Michał Juszczak.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2026
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates