Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #301

Mirek brawo! Dobry kierunek działania: i kijem i batem. W końcu i kłusownicy wędkarscy,zamiast pobłażania mogą zacząć oczekiwać srogiego ukarania. Komendant Stargardzkiej SSR podał nam sposób na nakładania mandatów przez policję bez konieczności obecności funkcjonariuszy na kontroli . Już wkrótce mamy zamiar sprawdzić jak to zadziała.
Pozdrowienia dla uczestników patrolu.
„Nie ma granic tego, co można osiągnąć, jeśli się nie dba komu zostanie przypisana zasługa”
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #302

• Krzysztof Dmyszewicz
  • Krzysztof Dmyszewicz Avatar
mandat karny w wysokości 1.000 zł

Ekwiwalent:
- 76 woblerów trociowych po 13 zł (988 zł);
- dwóch tygodni pobytu w Międzyzdrojach (40 zł nocleg, 30 zł jedzenie, 70 zł x 14 = 980 zł);
- świetnego sprzętu na troć (kołowrotek za 400 zł, wędka za 600 zł);
- 50 wycieczek na ryby PKP (10 zł pociąg w dwie strony (Szczecin Dąbie - Goleniów 5 zł) i 10 zł prowiant z wodą mineralną = 20 zł wycieczka x 50 = 1000 zł).

Powiem tyle, chciałbym móc spędzić 2 tygodnie z morskimi trociami w Międzyzdrojach zimą lub kupić sobie 75 woblerów trociowych.

O ileż większe miałby on szanse na troć, gdyby uzbroił się po zęby w woblery za wartość tego mandatu. Mam nadzieję, że w przyszłości kłusownicy dojdą do wniosku, że lepiej jest funkcjonować legalnie.

Mirek - gratuluję akcji i.. opisu.

Serdecznie pozdrawiam
Krzysiek

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #303

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Dzięki Panowie

Takie działania to wielka przyjemność - mając świadomość w jakim celu się to robi a tym bardziej jeżeli widoczne są efekty naszej pracy.

P.S. Kszyszsiek D. dobra kalkulacja cenowa - jak widzisz inni w ten sposób nie myślą, a SZKODA.

Pozdrawiam -w niedzielę ruszamy nad Bałtyk za trocią :silly:

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #304

• Artur Sztylka
  • Artur Sztylka Avatar
  • Junior Boarder
  • Thank you received: 6
  • Oklaski: 1
Brawo panowie. Naprawdę miło widzieć, że wreszcie coś ruszylo się w naszym rejonie w sprawie ochrony wód:)

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #305

• Bartek
  • Bartek Avatar
Człowieczek z mojego osiedla ale niestety nie znam. "Na bobry" sobie biedaczysko przyjechało, takie z łuskami :D

O:Ochrona tarła łososiowatych. 16 lata 4 miesiąc temu #306

Dzisiaj na Inie pow. Goleniowa 2 ruskich łowiło na spławik, standardowo nic nie wiedzieli o zakazie, więc zostali poinformowani i grzecznie się zwineli. Przy moście w Łęsku stał samochód, niestety nie udało mi się znaleźć właściciela, mimo chodzenia i jeżdżenia nad samą rzeką. Postanowiłem podjechać jeszcze w górę w okolice Poczernina a potem wrócić. Tam spokój, niestety po powrocie gościa już nie było. Wkurzyłem się tylko, bo w sumie mogłem na niego poczekać :(

Myślę, że następne 2 tygodnie będą obfitowały w tego typu przypadki, przydałoby się teraz więcej akcji z policją itp prewencyjnych działań.

Pozdrawiam!

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates